Automobilių stovėjimo aikštelėms


Automobilių stovėjimo aikštelių (parkingo) sprendimai – modernus ir paprastas automobilių įvažiavimas, statymas ir saugojimas.

RFID sprendimai automobilių stovėjimo aikštelėms tai galimybė:

  • 24 h per parą automatizuotu būdu kontroliuoti ir rinkti informaciją apie į aikštelę įvažiavusius bei iš teritorijos išvažiavusius automobilius;
  •  Fiksuoti iš tolo atvykstantį automobilį. Automobilis fiksuojamas ilgu atstumu, nereikia sustoti, atverti lango ir priglausti kortelės prie skaitytuvo, nes RFID sistema jau iš tolo atpažįsta atvažiuojantį/išvažiuojantį automobilį.;
  • Gauti tikslias ataskaitas, kada ir koks automobilis įvažiavo/išvažiavo į/iš teritorijos.
  • Sumažinti personalo išlaidas – apsaugos darbuotojui nebereikia reguliariai budėti aikštelėje.

RFID antena nuolat ieško žymių, kurias fiksuoja ir atrenka, suteikti leidimą įvažiuoti ar ne. Nuskaičius RFID žymę, įmontuotą automobilyje, iš duomenų bazės gaunama informacija apie automobilį – leidimas arba draudimas įvažiuoti į teritoriją.

 

Mokamų stovėjimo ir parkavimosi vietų automatizavimo рrоgrаmа

 

Sistema sujungia į registracijos žurnalą transporto priemones, pravažiavimų kontrolę ir kasų kontrolę. Įdiegus šią sistemą labai padidėja parkavimo savininkų pajamos, nes į automobilių stovėjimo aikštelę arba parkavimą  nepatenka automobiliai, už kurių įvažiavimą nesumokama kasoje. Programos įdiegimas leidžia bet kuriuo metu sužinoti tikslias dienos pajamas, užimtų ir laisvų vietų skaičių, klientų įsiskolinimus, kiekvienos transporto priemonės arba vietos įvažiavimo istoriją, operatyviai nustatyti skolininkus ir neaktyvius klientus,  peržiūrėti įvažiavimų vaizdus. 

Paprasta ir patogi sąsaja, elementų valdymo minimumas, stambūs šriftai ir mygtukai, automatinis stovėjimo vietos kainos ir skolos apskaičiavimas, užpildytų laukų teisingumo kontrolė leidžia greitai įsisavinti šią programą net nepasiruošusiems vartotojams. Programa pasižymi lanksčia tarifų politika: sistema leidžia reguliuoti stovėjimo vietos kainą priklausomai nuo vietų tipų, transporto rūšies, paros laiko, stovėjimo trukmės. Galima nurodyti intervalą ar nemokamo laiko kiekį, nustatyti skolos apmokėjimo schemą. Skolą galima tarifikuoti progresyvine tvarka - kai kiekviena sekanti valanda yra brangesnė už prieš tai buvusią. Klientai gali pratęsti esančius tarifus bet kuriuo metu, nelaukiant jų veikimo pabaigos. 

Sistemos komponentų sudėtis pasirenkama tokia, kad atitiktų kliento reikalavimus ir užduotis nuo minimalios konfigūracijos be įeigos kontrolės įrangos naudojimo  automobilių stovėjimo aikštelės/parkavimosi kontrolei iki konfigūracijos su užtvarais ir parkavimosi stulpais, su vaizdo stebėjimo ir numerių identifikavimo sistema. Galimas konfigūracijos padidėjimas etapais. 

Įvažiavimų punktų kiekis, kuriuos kontroliuoja ,,SSS Mokama  aikštelė/parkavimas“ programa nėra ribojama. Programa veikia su standartine automatizavimo įranga: užtvaromis, kasos aparatais, vaizdo stebėjimo ir automobilių numerių identifikavimo sistemomis.

 

                          

 

 

Sprendimu naudojasi

 

 

Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio Menų Mokykla