Valstybinėms įstaigoms


Praėjimo kontrolės sistema (PKS)

Kaip užtikrinti saugią ir ramią darbo aplinką specialistams?

Kaip iš karto nukreipti lankytoją reikiama kryptimi?

Praėjimo kontrolės, telefonspynės pokalbių, lankytojų  srautų valdymo sistemų kompleksas gali pagerinti situaciją. Pagal pastato išplanavimą įrengus šių  sistemų kompleksą, galima paprasčiau reguliuoti lankytojų srautą.

1). Į įstaigą atvykęs svečias ar lankytojas nurodo vizito tikslą ir gauna kortelę. Kortelė tarsi kelrodis – pažymėjus lankytoją praleidžia tik ta kryptimi, kuria lengviausia pasiekti tikslą.

2). Darbuotojai iš kortelės siunčiamo signalo iš anksto žino, jog netrukus turi sulaukti lankytojo. Be to, šitaip galima išvengti papildomų trukdžių – kabineto duris varstančių paklydėlių.

3). Nors sistema riboja asmenų patekimą į patalpas, gali susidaryti iliuzija, jog institucija siekia užsisklęsti nuo piliečių. Iš tiesų – naujosios technologijos padeda efektyviau komunikuoti ir greičiau pasiekti tikslą.

Kryptingas lankytojų srautas. Valstybinėse įstaigose dažna problema – didelis lankytojų srautas.  Situacija, kai lankytojai ir svečiai blaškosi po kabinetus ieškodami reikiamos informacijos sukelia nepatogumų ne tik darbuotojams, bet ir patiems klientams. Tenka laukti eilėse, klaidžioti po pastatą kabinetų labirinte. Specialistų darbą trukdo į kabinetus pasiteirauti užsukantys piliečiai. Rezultatas – chaotiška darbo aplinka ir pasimetę lankytojai.

Lengvesnė laiko apskaita. Kiekviena įstaiga siekia kuo produktyvesnio darbo ir darbuotojų  pažangumo.   Darbuotojo ir darbdavio pasitikėjimą gali padėti sustiprinti technologinis sprendimas.

Vienas  svarbiausių praėjimo kontrolės privalumų – automatinė darbuotojų atvykimo ir išvykimo apskaita. Kas kartą kortele ar biometriniu būdu pasižymėjus, sistemoje fiksuojamas tikslus asmens atvykimo/ išvykimo iš teritorijos/pastato laikas. Sistema pateikia kiekvieno asmens darbo valandų sąmatą, taigi, darbdavys savo kompiuteryje gali matyti, kurie darbuotojai atvyko į darbą laiku, kas ir kiek dirbo viršvalandžius bei visą kitą su laiko apskaita susijusią asmens informaciją. Tai ne tik didesnė kontrolė – tai būdas paskatinti punktualumą, pagirti pareigingiausius.

Mažiau darbo buhalterijai. Įdiegus praėjimo kontrolės ir laiko apskaitos sistemą, visa informacija apie darbuotojų atvykimą, išvykimą, darbo laiką, pamainas ir kt. yra fiksuojama automatiškai. Tokiu būdu įmonės buhalterijoje darbuotojai ir vadovai gauna susistemintą informaciją apie asmens darbo trukmę tam tikru pasirinktu periodu - per dieną, savaitę, mėnesį ir panašiai.  

Ypač greita integracija. Paprastai, įdiegus naujas sistemas, įmonės kolektyvas turi skirti papildomo laiko išmokti naudotis naujomis programomis. Mūsų siūlomos sistemos suderinamos su jau naudojamais įrenginiais, todėl praėjimo kontrolės ir laiko apskaitos sistemų integracija gerokai paprastesnė – tai esamos sistemos pagerinimas.

Svarbu ir tai, kad sistemos administravimas nereikalaus papildomos darbo jėgos.

 

 

 

      Palangos Vasaros estrada                                    Alytaus miesto stadionas                                            Palangos oro uostas  

                   

                                                                                                      

                                                   

 

 

Lietuvos Respublikos vidaus                             Joniškio rajono policijos komisariatas               Lietuvos Respublikos valstybės kontrolė
     reikalų ministerija                                                        Šauliu apskrities